vineri, 8 ianuarie 2010

Islamizarea Europei: pericol sau fictiune ?

Cardinalul ceh Miloslav Vlk a declarat zilele trecute ca "europenii ar trebui sa se simta vinovati ca au permis Islamului sa 'cucereasca' intregul continent". In continuare, cardinalul a declarat ca "Europa si-a negat radacinile crestine care ar fi putut sa ofere peterea de rezistena in fata pericolului cuceririi de catre musulmani".

O alta stire din articol este despre faptul ca "Giacomo Biffi, un cardinal italian, a indemnat guvernul italian sa trateze cu prioritate cererile de emigrare ale strainilor de religie catolica, in defavoarea celor de religie musulmana, pentru a proteja identitatea religioasa a tarii".

Aceste doua stiri par a fi citate din ziarele de la 1600 nu din 2010... dar nu e asa. Sunt stiri din lumea in care traim azi. Asadar, ce se intampla ? Dau turcii ? Ne vor taia capul daca nu trecem la Islam ? Nici vorba... Cazurile de crestini sau de atei care au trecut la Islam in Europa este infim. Atat de infim incat nici nu exista o statistica. Nu, europenii nu sunt in pericol sa fie islamizati (sa treaca in masa la Islam) ci altul este "pericolul". Din cauza imigratiei in masa a cetatenilor de religie musulmana in diverse tari vest - europene (Anglia, Olanda, Spania, Franta, Italia) este posibil ca in cativa zeci de ani acesti cetateni (si urmasii lor) sa fie majoritari. Rezultatul: majoritatea decide.

Nu vreau sa fiu fatalist, dar asta spun cifrele deocamdata: in unele tari din Europa, religia majoritatii populatiei va fi Islamul.

Si ce este rau in asta? Am trecut noi peste inchizitia catolica si habotnicia ortodoxa ? Da... Dar cu ce pret ? Cateva sute de ani de stagnare intelectuala: artistica si stiintifica. Timp de cateva sute de ani singurele "monumente" care s-au construit au fost bisericile si castelele nobililor. Ma uit azi la tarile arabe si ce vad: saracie si razboi "sfant" in tarile fara petrol, lux si extravaganta pentru seici si doar pentru ei, in tarile cu petrol. Extravaganta seicilor din Dubai imi aminteste de cea a faronilor vechiului Egipt sau a nobililor din Europa Medievala. Nimic nou... N-am auzit de nici o descoperire uluitoare in domeniul stiintei in tarile musulmane in ultimile cateva sute de ani. Am auzit in schimb un interviu cu un student la medicina din Pakistan care spunea ca "porcul este blestemat de Allah si ca ar trebui pastrat doar ca obiect de studiu, in nici un caz mancat". Am auzit in schimb ca Iranul a confiscat premiul Nobel unei scriitoare, am auzit ca un musulman a ucis un regizor olandez pentru ca a facut un film critic, iar un altul a patruns cu un topor in casa unui caricaturist.

Ce concluzie pot sa trag din toate acestea? Ca reactia unui musulman la critici este: mori!

Solutii? Din pacate, atata timp cat religia este cea care dicteaza constiintei ci nu dezvoltarea personala, valorile umaniste si inteligenta nu exista solutii. Atata timp cat unii lideri religiosi, alesi pe viata, dicteaza maselor, oilor, incotro sa mearga nu exista solutii.

Solutiile propuse de cardinalii mai sus citati sunt utopii si zvarcoliri ale luptei lor in incercarea disperata de a mai salva ceva din lumea pe care au condus-o pana acum.

Un comentariu:

 1. Stii care-i culmea? Ca nicio religie din lume nu isi invata enoriasii sa urasca. Nici cea crestina (indiferent de cult), nici cea musulmana, si nici celelalte.
  Vinovat e omul simplu care prefera sa asculte orbeste si alege sa depinda mental de liderii organizatiei din care face parte.
  Motive de ingrijorare sunt, dar nu cu privire la musulmani, ci cu privire la prejudecatile care pun stapanire pe majoritatea oamenilor care se tem de cei care nu sunt, sau nu gandesc ca ei. Asta ii poate determina sa fie ostili si violenti, la nevoie, pt a-si apara "drepturile".
  Solutia la aceasta problema o detine fiecare individ in parte.
  Religia ar trebui sa aiba o contributie importanta, benefica, asupra mintii si actiunilor omului. Problema este ca ea a ajuns sa-i separe pe indivizi, sa-i dezbine si sa-i determine sa se urasca.
  Dar, chiar daca la nivel de grup nu se poate face nimic, la nivel individual se pot face multe schimbari.
  NU POT DECIDE CE POATE SA FACA ALTUL DAR POT DECIDE CE POT SA FAC EU!

  RăspundețiȘtergere