vineri, 27 noiembrie 2009

Fanatismul religios

O multime de musulmani se chinuie sa demonstreze cat de bun este islamul. Sa arate ca este o religie a iubirii si a tolerantei. In timp ce acestia se chinuie sa demonstreze aceasta, Republica Islamica Iran fura premiile internationale celor care apara drepturile omului. Exista oare drepturile omului intr-o republica islamica ? Exista oare dreptul la ratiune si la libertatea constiintei intr-un stat religios, indiferent ca este islamic sau crestin (de budisti nu stiu prea multe) ? Ma gandesc in acest moment, ca exceptand cateva state europene si poate cele nord americane, majoritatea statelor lumii sunt in pericolul de a cadea prada regimurilor si deviatiilor religioase. Regimurilor care iti vor dicta cum sa te imbraci, cum sa te barbieresti, ce sa mananci, cand sa dormi, cand sa te trezesti, ce sa canti, ce cuvinte sa folosesti si toate pentru a fi pe placul cuiva... Cuiva pe care nu il vei vedea niciodata in intreaga ta existenta pamanteasca. Daca vei respecta toate aceastea, rasplata va fi nemarginita. Rasplata ta va fi nemurirea. Dar o vei primi numai dupa ce... iti va muri trupul.

Toti, dar toti, cei care cred cu tarie in credinta lor isi doresc un astfel de stat in care toata lumea sa cante despre cat de minunat este dupa ce mori. Despre cat de bun si mare este acel Ceva care sta deasupra noastra si refuza sa ucida raul desi poate sa o faca oricand pentru ca este atotputernic.

Un comentariu:

 1. Ai dreptate partial. MAJORITATEA celor care "cred cu tarie in credinta lor" isi construiesc un regim totalitar care le dicteaza totul: de la cum sa manance si ce, la cum sa se imbrace, cand sa se roage...etc.
  Dar, ca sa placi "Celui pe care nu-l vei vedea niciodata in intreaga ta existenta pamanteana", chiar nu trebuie sa urmezi niste reguli absurde.
  Sa-ti exemplific cum stau lucrurile cu cerintele lui D-zeu. Sunt f asemanatoare cu cerintele noastre ca oameni.
  De ex, daca cineva vrea sa imi fie mie placut si sa stea in compania mea (dar nu e obligatoriu, numai ca eu ma shutesc de langa el daca nu intruneste cerintele astea :)), trebuie sa fie curat (sa nu puta), sa nu vorbeasca vulgar (ca m-ar indispune), si sa fie amabil, respectuos, daca se poate si afectuos - nu ma supar - nu rauvoitor si pus pe hartza!
  Cam astea sunt si cerintele lui D-zeu ca sa-i fii placut, restul sunt adaugiri de la oameni pusi pe stabilit reguli... :D
  Si, Doamne fereste, daca doar dupa ce mori o sa fie minunat, atunci nu vad scopul vietii pe pamant?!?
  Intradevar, Cel care sta deasupra noastra este nu bun, F. BUN, pt ca chiar va pune capat raului, doar ca ofera oricui perspectiva de a se bucura de ocazia de a trai intr-o astfel de lume lipsita de rautate. Daca ar face asta acum, multi din cei care s-ar mai putea pregati pt o astfel de viata, nu ar mai avea cand s-o faca (sa se pregateasca).
  Spre ex, nu poti scoate din alimentatia ta dintr-odata toate alimentele nesanatoase pe care ai fost obisnuit sa le mananci o viata intreaga. Daca faci asta risti sa te imbolnavesti rau (stomacul tau este obisnuit cu un anume gen de alimente), chiar daca ceea ce mananci e f sanatos. Schimbarea se face in timp, si tot in timp apar si efectele benefice.
  Deci, la fel, schimbarile pe care le vrea D-zeu de la noi (ca sa-i fim placuti, desi nu ne obliga sa le facem) sunt spre binele nostru, dar El nu asteapta sa facem astfel de schimbari brusc, pt ca nu le-am putea face, ba chiar ne-ar dauna, ne-ar descuraja daca ni s-ar cere sa le facem toate odata.
  Vezi cat este de bun? ;)

  RăspundețiȘtergere