luni, 16 noiembrie 2009

Biserica minte. Statul minte. Pe cine ?

Evident... pe noi.
Pornind de la acest articol, ma gandeam la urmatoarele. Biserica Ortodoxa Romana traieste in curvasarie cu statul. Nici nu il ia de barbat (sau nevasta), nici nu vrea sa divorteze de el. Pe vremea comunistilor, "oficial" a fost subordonata statului. Acum, situatia s-a schimbat, statul (prin insusi presedintele) ii pupa mana, ii da bani si privilegii. Acum tace malc si nu spune nimic despre amestecul statului in treburile bisericesti, dar daca se va schimba iarasi situatia politica, sa o vedeti ce zbiara.

Oficialii bisericii spun ca "nu putem sa interzicem unui om, fie el si om politic, sa vina la biserica". Asa e, nu puteti sa ii interziceti sa vina la biserica, dar din cate stiu puteti sa ii interziceti sa vina cu 20 de televiziuni dupa el. Pana la urma spatiul bisericii este un semi-privat. Apartine unei institutii care nu este institutie publica (desi, preotii sunt platiti de la bugetul de stat, din cate stiu).

Bineinteles, prostimea nu vede toate acestea ci il vede pe Becali/Antonescu/Iliescu/Basescu care saruta poala popii si zice "vai ce om credincios". Bineinteles, prostimea nu vede nici buzunaru preotului burdusit cu bani. Vede doar noroiul de pe strazi si un mertan care il stropeste cu aroganta... nu vede si noroiul in care se scalda laolalta si politicienii si preotii.

Un comentariu:

  1. Esti dur...dar ralist. Si pt ca in postul anterior spuneai ca Biblia e plina de greseli, uite ca ea afirma, de acum 2000 de ani, ca religia falsa (pe care o compara fix cu o prostituata) comite imoralitate cu politica. Si mai spune ca, f curand, ea va fi devorata si distrusa complet de elementele politice.
    Oare este doar intamplare, interpretare gresita, sau este o dovada ca Biblia contine profetii inspirate de D-zeu?
    Pt lamuriri citeste Apocalipsa capitolele 17 si 18. Aici se vb despre Babilonul cel Mare, mama prostituatelor pamantului... E mult de discutat pe tema asta dar este interesant cum putem identifica cine sau ce corespunde "persoanei" descrise acolo.

    RăspundețiȘtergere